Svensk Hemslöjd är butiken för dig som är intresserad av handgjorda kvalitetsprodukter med historia. Våra slöjdare arbetar med handaskicklighet i liten skala och i naturnära material. Vi säljer unika föremål gjorda i traditionens tecken, men också med samtida uttryck i åtanke. Vi säljer tidlös slöjd som kan hålla i generationer, som är tillverkad med omsorg och kvalitet. Vi har också ett fint sortiment av material för dig som vill sticka, brodera eller knyta rya själv.

Föreningen för Svensk Hemslöjd grundades 1899 av pionjären och eldsjälen Lilli Zickerman tillsammans med bland annat Prins Eugen. Hon lade med sitt arbete inte bara grund för den butik och förening som vi fortfarande driver, hon reste också runt i Sverige för att kartlägga och dokumentera slöjden och dess görare. Vi verkar än idag i Lillis anda, att hitta produkter att sälja i vår butik tar oss runt hela landet. Återbruk och naturmaterial ligger oss extra varmt om hjärtat.

Svensk Hemslöjd är ett unikt kulturarv som vi är stolta över att få bevara och vidareutveckla. Genom att handla hos oss är du med och stödjer inte bara enskilda slöjdare runt om i landet, du bidrar också till att verksamheten kan fortgå i framtiden.

Välkommen till oss, på nätet eller till vår butik. Norrlandsgatan 20 är adressen, vi ses!

Besöksadress

Norrlandsgatan 20, Stockholm

Öppettider

Måndag–fredag: 10.00–18.00
Lördag: 11.00–16.00
Söndag: Stängt

 

Butikschef

Jenny Berge
+46 8 232115
jenny.berge@svenskhemslojd.com

Org.nr. 556831-7050

Kontakt

info@svenskhemslojd.com